1. Maak afwassen eenvoudiger

Vuile borden en bestek stapelen zich op in de gootsteen als het te veel moeite kost om ze af te wassen. Laat uw vaatwasser na het eten draaien en leeg hem voordat u naar bed gaat, zodat u de dag begint met een schoon aanrecht. Geen vaatwasser? Laat de handgewassen vaat op een rekje drogen terwijl je ontspant na het eten. (Ik ben dol op dit inklapbare rek dat ik onder mijn gootsteen bewaar).

Gemakkelijker afwassen

2. Bescherm de aanrecht tijdens het bereiden van eten

Als u groenten snijdt, gebruik dan een snijplank. Bereid rauw vlees voor op een bakplaat met een rand die je in de vaatwasser kunt stoppen. Rol deeg uit op het perkamentpapier of de siliconenmat waar u op bakt. Hoe minder dingen in contact komen met uw aanrecht, hoe schoner het blijft.

3. Meten, gieten en spuiten boven uw gootsteen

Sommige keukentaken maken een puinhoop, hoe voorzichtig u ook bent. Bijvoorbeeld het gebruik van kookspray, het afmeten van ingredi├źnten of het opscheppen van soep in serveerkommen. Als u het niet prettig vindt om na elke maaltijd uw aanrecht te schrobben, doe die dingen dan boven uw gootsteen. Dan hoef je de rommel alleen maar weg te spoelen.

4. Gebruik keukenschalen terwijl je kookt

Door keukenresten tijdens het koken in een kom te verzamelen, vermindert u het risico dat u ze op de vloer laat vallen. Doe de restjes van uw maaltijd na het koken bij de composthoop als u die heeft. Of doe ze in de vriezer voor later gebruik. (Verwant: 12 keukenrestjes die je moet invriezen en hergebruiken).

5. Stop spetters op het fornuis voordat ze gebeuren

Heeft u wel eens bepaalde recepten overgeslagen omdat ze uw keuken met vetspetters bedekken? U hoeft die maaltijden niet van het menu te halen. Als u de pan niet kunt afdekken tijdens het koken, gebruik dan een spatrooster (zoals deze). Stop hem in de vaatwasser of was hem na elk gebruik even snel af.

6. Gebruik een goede afdekking tijdens het microgolven

Het gebruik van een papieren handdoek om voedsel in de magnetron af te dekken is verspilling, en ze blijven niet altijd zitten. Probeer een bord of omgekeerde kom voor een deksel die op zijn plaats blijft.

7. Leg onderzetters onder specerijen en potjes

Als u wasbare onderzetters onder specerijen gebruikt, voorkomt u dat ze uw schappen bevuilen. Ze zijn ideaal voor dingen als honing of siroop die de planken in de voorraadkast plakkerig maken. Om de voorraadkast schoon te maken, hoeft u alleen de onderzetters af te wassen en de planken schoon te vegen – niet te schrobben. (Verwant: Zo kom je voorgoed van motten in de voorraadkast af.)

8. Houd de prullenbak toegankelijk

Onder het aanrecht is de slechtste plek voor uw prullenbak. Als hij niet toegankelijk is, laat je je spullen op het aanrecht staan en dan vergeet je ze gemakkelijk. Als u overschakelt op een losse vuilnisbak die u met uw voet kunt bedienen, hoeft u hem ook minder vaak te legen. Maakt u zich zorgen over geurtjes in de vuilnisbak? Stop krantenpapier bestrooid met zuiveringszout op de bodem om druppels op te vangen. Verschoon het wanneer u het vuilnis buiten zet.

Categories: Keuken Schoon

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *