Gestreepte gordijnen bieden een casual maar impactvolle manier om ramen aan te kleden. Sla de winkel over en leer hoe je gestreepte gordijnen kunt verven voor dezelfde look. Deze eenvoudige techniek geeft gewone gordijnen in een handomdraai een beetje persoonlijkheid.

Verticale en horizontale gestreepte gordijnen brengen patroon en kleur in uw huis. Met doe-het-zelf gestreepte gordijnen verven kunt u geld besparen en een aangepaste look creëren waarvan u zult houden. Probeer een gedurfde tint in een neutrale kamer die wel een oppepper kan gebruiken, of creëer een opvallend ontwerp met zwart-wit gestreepte gordijnen. Deze eenvoudige doe-het-zelf-instructies laten je precies zien hoe je gestreepte gordijnen perfect kunt verven. Bij dit doe-het-zelf-idee voor gordijnen wordt krijtverf gebruikt, die een matte look geeft.

Hoe verf je gestreepte gordijnen

Voeg een patroon toe aan uw woonruimte met onze stap-voor-stap uitleg voor het schilderen van gestreepte gordijnen.

Wat heb je nodig

  • Vouwgordijn
  • Gevoerd gordijnpaneel
  • Meetlint
  • Potlood
  • Dik schilderstape
  • Spuitfles met water
  • Penseel
  • Krijtverf

Stap 1: gordijnen voorbereiden

Begin met een stevig, gevoerd gordijnpaneel. Strijk indien nodig eventuele kreukels weg voordat u de gordijnen gaat verven. Leg het gordijn over een doek op een vlakke ondergrond.

Stap 2: Meet de strepen

Meet de gewenste breedte van de strepen en markeer ze met een potlood. Markeer niet alleen de rand van één paneel, maar meet en markeer het gordijnpaneel over de hele lengte, zodat u het schilderstape recht kunt aanbrengen.

Stap 3: Markeer met tape

Breng schilderstape aan over de breedte van het gordijnpaneel en strijk de stof gelijkmatig glad. Controleer gaandeweg of de tape recht is. Druk de randen van de tape naar beneden om te voorkomen dat er verf onderdoor sijpelt.

Stap 4: verf voorbereiden

Besproei een gedeelte van de strepen lichtjes met water. Zo glijdt de verf beter over het oppervlak en trekt hij er beter in.

Stap 5: Verf de strepen

Spatel de verf met een kwast op de stof. Verf weg van de rand van de tape voor een strakke lijn. Herhaal dit voor elke streep. Breng indien gewenst een tweede laag aan.

Stap 6: verwijder de tape

Verwijder de schilderstape. Hang uw gestreepte gordijnpanelen op zodra ze droog zijn, en geniet ervan! Als u een set verticale gordijnen met strepen maakt die aan elkaar worden gehangen, herhaalt u de stappen en controleert u of de strepen van het ene paneel op het andere aansluiten.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *